דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


רצף תקופות במקרה של החלפת מניות 102 לעובדי רילוקיישן החלטת מיסוי 

מאת    [ 22/05/2011 ]

מילים במאמר: 479   [ נצפה 2995 פעמים ]

החלטת מיסוי 2514/11 שפורסמה לאחרונה, עוסקת בחברה זרה שנסחרת בחו"ל ("המקצה"), המחזיקה בחברה פרטית תושבת ישראל ("הבת"). המקצה הציעה לעובדי הבת להחליף חלק או את כל האופציות שברשותם (שטרם מומשו, בין אם בשלו ובין אם לאו, ושנכון למועד פקיעתן או החלפתן הינן "מחוץ לכסף"), ליחידות RSU (Restricted Stock Units- מניות שעבירותן מוגבלת עד להתקיימות תנאים מסוימים). האופציות המוחלפות יבוטלו ויחידות ה- RSU יהיו כפופות לתקופת הבשלה חדשה.

 

מאחר ומדובר גם בעובדים שביצעו רילוקיישן מישראל, אשר החזיקו באופציות למניות הבת טרם עזיבתם את ישראל, נוצר צורך בכימות הרווח המיוחס לישראל וכן בקביעת עיתוי ואופן ניכוי המס במקור בגין אותו הרווח. זאת, בהמשך להחלטת מיסוי קודמת שניתנה לבת בעניינם של עובדי הרילוקיישן, לפיה האופציות (טרם ההחלפה) כפופות למס בישראל בהתאם ל"גישת ה- Vesting" (גישת ההבשלה), אשר בין היתר קיבלה ביטוי בהחלטת מיסוי 0661 . נציין כי החלטת מיסוי זו שיישמה את גישת ה- Vesting עסקה במיסוי אופציות אגב שינוי תושבות ממעמד של תושב חוץ לתושב ישראל. והנה במקרה דנן, גישה זו זוכה להכרה נוספת על ידי רשות המיסים גם בסיטואציה הפוכה (בו תושב ישראל הפך לתושב חוץ).

 

החלטת המיסוי קבעה כי, בכפוף למגבלות ולתנאים המנויים בה, ביטול האופציות המוחלפות לא ייחשב כאירוע מס בישראל. עובדי הרילוקיישן יחויבו במס בישראל רק במועד מימוש יחידות ה- RSU, כאשר תקופת ההבשלה שלהן תתווסף לתקופת ההבשלה המקורית של האופציות המוחלפות. בהתאם לגישת ה- Vesting, חלק ההכנסה ממימוש יחידת ה- RSU שיחויב במס בישראל יהא כיחס שבין מספר הימים מיום קבלת האופציות המוחלפות בישראל ועד למועד ניתוק התושבות הישראלית לבין מספר הימים שמיום ההקצאה של האופציות המוחלפות ועד תום תקופת ההבשלה של יחידות ה- RSU. יישום גישת ה- Vesting ושימור הרצף בתקופות ההבשלה צפויה להטיב עם מרבית עובדי הרילוקיישן, אך במקרים מסוימים עלולה להרע איתם. כך, למשל, בהעדר החלטת המיסוי עובד שהינו תושב חוץ במועד ההחלפה, יכול היה לטעון כי אינו כפוף כלל למס בישראל בגין יחידות ה- RSU.

 

עוד מצוין בהחלטה, כי במקרה של כפל מס (למשל, בשל אימוץ גישה שונה מגישת ה- Vesting במדינה האחרת), יוכלו נישומים שהינם אזרחי ישראל ו/או תושבי ישראל לפנות לרשויות המס בישראל בבקשה להליך של הסכמה הדדית, וזו תיאות לפנות לרשות המוסמכת במדינה האחרת בבקשה לקיום ההליך. נציין כי בהתאם להוראת ביצוע מ"ה 23/01 בנושא נוהל הגשת הבקשה להליכי הסכמה הדדית ולמרבית האמנות למניעת כפל מס עליהן חתומה ישראל, היחיד יכול לפנות בבקשה להליך הסכמה הדדית רק במדינה בה הוא תושב. החלטת המיסוי מרחיבה לכאורה את זכות העמידה של מי שהינו אזרח ישראל (אף אם הוא תושב חוץ) ותואמת את נוסח האמנה בין ישראל לארה"ב.    

נכתב ע"י עו"ד ורו"ח גדי אלימי




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב